Oh Oh Cherso nieuwe stijl? Nee, dat is volgens PowNed-presentator Rutger Castricum niet het format van zijn nieuwe programma Niet Lullen maar Poetsen. Castricum, in Rotterdamse contreien nog bekend van de Rijnmond-serie Rutger Leert Stappen, is vanaf dinsdagavond te zien met een programma over Rotterdamse jongeren uit vermogende gezinnen die proberen ‘het’ te maken.

En die ons een glimp geven van een wereld die normaal potdicht blijft,” voegt hij eraan toe. Daar zit wat betreft de tv-maker ook meteen de grootste uitdaging. Wat er van zijn eigen vooroordelen over is na een zomer filmen? „Dat de ideeën die we hebben over zulke jongeren gedeeltelijk kloppen.

Maar Oh Oh Cherso is het niet, bezweert hij. „Nee, dat is iets heel anders. Het gaat hier om jongeren die zich proberen te ontworstelen aan het succes van hun ouders. Ze proberen op gelijke hoogte te komen. En natuurlijk zien we ook iets van hun privéleven.”

Castricum vindt het fijn om weer in zijn vertrouwde Rotterdam aan de slag te gaan. „In Rotterdam maak je de beste televisie. De mensen zijn eerlijk, nuchter en hebben het hart op de tong. Mijn mond is tijdens het draaien wel opengevallen, ja. Een keer kwam ik bij iemand binnen die een blauwe hond in een mand had liggen omdat die kleur beter bij zijn meubilair paste. Haha. Vind ik typisch Rotterdams: lekker makkelijk toch.”

Fashion blogger Jolique
Jolique Möller is een van de deelnemers. „Ik ben benaderd en dacht in de eerste instantie: wat is dit nu weer? Maar na een leuk gesprek bij mij thuis had ik wel zoiets van: hier wil ik aan meewerken.” De 24-jarige Möller is fashionblogger en ondernemer en laat de komende weken veel zien. Niet alles, sommige dingen houdt ze voor zichzelf. „Hoe ik feest, vind ik niet zo boeiend om te laten zien, ik laat liever mijn zakelijke kant zien. Ik ben online actief en weet dus hoe mensen soms kunnen reageren. Ach, ik lig daar niet wakker van, hoor. Je komt op tv en dus kun je die negatieve reactie verwachten. Wat jullie van mij te zien krijgen? Hoe ik een online platform uit de grond stamp.”

Bron: Metro

Vanaf 24 november op NPO 3 om 22.00u

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *